Böckerman, Signe

Den 18 juni 1972 avled kanslisten, fröken Signe Böckerman, Karis i en ålder av 78 år. Hon var född den 20 oktober 1894 i Lojo.

Signe Böckerman utförde sin livsuppgift som kanslist vid kommunalkansliet i Karis, en syssla som hon skötte plikttroget och samvetsgrant. För sin helgjutna gärning i kommunens tjänst tilldelades hon landskommunernas förbunds förtjänsttecken i guld.

Ortens kulturliv hade i Signe Böckerman en av sina främsta stöttepelare. Hon var verksam i Karis ungdomsförening, i lottarörelsen, fornminnesföreningen, kulturföreningarnas i Karis centralstyrelse och i Västnyländska ungdomsringen. Hon var en ivrig amatörskådespelare.

Sången var dock hennes främsta intresse. Hon sjöng med både i kulturföreningarnas körer och i kyrkokören. Hennes anspråkslösa och flärdfria väsen skänkte henne en talrik
skara vänner.

Signe Böckermans ideella livssyn tog sig även uttryck i att hon i sitt testamente förordnade, att hennes kvarlåtenskap skulle ställas till det finlandssvenska bildningsarbetets förfogande med SFV som förvaltare av den fond som bär hennes namn.