Lördagen den 25 september 1999 vigdes stoftet av folkskolläraren Verner Vidberg till gravens ro. En lång fostrargärning var till ända.
Han var född 1909 i Munsala. Musik, idrott och skyddskårsintresse fick han hemifrån.
Efter lärarseminariet 1932 i Nykarleby, fick han vikariat och sedan ordinarie tjänst i Lappvik. Där trivdes han och stannade ända tills Hangö udd överläts till Ryssland 1940. Under Lappvikstiden bildade han en sångkör samt fortsatte både med idrott och skyddskårsarbete. Samma år gifte han sig och fick ordinarie lärartjänst vid Bennäs folkskola.
Såsom brukligt, på grund av de knappa tiderna, utökade han familjens levebröd med bankmanna- och bibliotekstjänster, var hönsfarmare och tidningsprenumerationsagent för Hbl, Vbl, Öb och JT samt flitig skribent i dessa.
Under kriget tjänstgjorde han på Hangö udd, Karelska näset och deltog i slutstriderna vid Tienhaara.
1950 flyttade familjen till Gamlakarleby och vid Renlunds folkskola utförde han sin lärargärning ända till pensioneringen 1971. Han var omtyckt p.g.a. sin anspråkslösa läggning samt sina läraregenskaper. Sällan hade han bråttom och nästan alltid hade han tid för samvaro bland grannar och vänner.
Hans särintresse var sommarvillan på Vattungen, som han med egna händer byggde börjande 1953. Övriga intressen, som han med själ och hjärta deltog i, var manskörssång och skidåkning i Äkäslompolo. Ännu så sent som 1997 skidade han träget på el-ljusspåret. På somrarna fördelades tiden mellan fiske, villaliv och fjäll vandring.
I unga år var han flitig sportare med otaliga prisskedar från löp- och skidtävlingar.
Manskörsengagemanget förde honom till USA och Norge. Periodvis fungerade han som dirigent i olika körer. Veteranträffarna var under senare år den verksamhet han mest uppskattade och träffarna på Maggis-bar var månadens höjdpunkt.
De sista åren bodde han på Emilie-hemmet, där han helt i samklang med sitt förnöjsamma sinnelag stortrivdes.
J-G